9 oct. 2006

El Rèquiem de

Patrocinat per l’Obra Social de la Caixa de Terrassa vàrem poder gaudir a Esparreguera d’una nit musical d’extraordinària qualitat. Al teatre de La Passió va tenir aquest divendres 29 de setembre del 2006 de la presentació del famós Rèquiem de W. A. Mozart, a càrrec de la Coral “Estudi XX Cor” i “l’Orquestra de Cambra Catalana” baix la batuta general del Joan Pàmies.

L’Estudi XX-Cor és una formació de cambra fundada l’any 1999 per la terrassenca Rosa Maria Ribera que és la seva directora. A l’actuació feta a Esparreguera vàrem gaudir de les veus d’un total de 33 cantaires.

Per la seva part l’Orquestra de Cambra Catalana (l’OCC), que va ser fundada i dirigida pel vallesoletà Joan Pàmies l’any 1986 comptant, per la seva alta qualitat amb el recolzament de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona.
Al concert que faig referència, vàrem poder gaudir d’un conjunt format per 25 mestres.

Els quatre solistes que ens varen delectar amb les seves veus serien Montserrat Bella (soprano), Montserrat Pi (contralt), Carlos Silva (tenor), i Tomàs Maxé (baix-baríton).

Les selectes peces ofertes en el programa serien:

I. Inroitus:
Rèquiem
II. Kyrie

III. Sequenz:
Dies irae
Tuba mirum
Rex tremendae
Recordare
Confutatis
Lacrimosa

IV. Offertorium
Domine Jesu
Hostias

V. Sanctus
VI. Benedictus
VII. Agnus Dei
VIII. Communio:
Lux aeterna
.

1 comentaris:

Jaime V. dijo...

Lluis, me tocó saber de ti no hace mucho en un comment sobre un post que puse, pero en ese comment no apuntabas el link a tu blog. Hoy he entrado en él, he leido algo (no es tan difícil entender el catalán máxime si solo se lee, y si se conoce gramática francesa y castellana). El punto pues es que es interesante leerte, volveré otra ocasión.
Por cierto, normalmente nos vamos con el error de identificar a Catalunya con Barcelona, cuando Catalunya es más que solo la bella Barcelona (ciudad a la que espero volver); y bueno ya vi en el Earth donde está Esparreguera.