30 dic. 2006

Esparreguera rep les celebracions del Nadal.

Nova exposició del Col·lectiu de Pessebristes

a la Casa de la Cultura


L’ambient de Nadal ha arribat a la nostra ciutat. Els seus carrers engalanats de llums, els tradicionals arbres, els pessebres als aparadors dels comerços de la vila, juntament amb les primeres cartes que els nostres infants anaven omplint per encarregar les seves joguines de Reis, ens parlaven de la proximitat de les nostres festes. El Nadal ja és aquí.

Desembre és un mes ric d’activitats a la nostra població. Per Santa Llúcia els botiguers del carrer Gran i la Plaça de l’Ajuntament donaren alegria en treure al carrer els seus millors articles per fer la Fira de Santa Llúcia.. Un dia en qui també els vailets de l’Escola Municipal de Música d’Esparreguera, i l’Escola de Música de la Eulalia Munné -amb barretines de Papa Noel- ens delectaren amb cantades de Nadales populars.

El tradicional Concert Coral de Nadal, enguany sota la direcció de Jordi Usán, i comptant amb l’acompanyament de la pianista Montserrat Giné oferiren obres de Butler, Elgar, Borràs, Fauré, Vila, i Bibiloni. La celebració del Tradicional Caga Tió per la quitxalla a la Plaça del centre, com també les representacions de teatre popular amb “Els Pastorets” i la Missa del Gall de la nit del 24 de desembre, serien l’aperitiu de totes les festes que vindrien darrer.

No podia faltar enguany, altra expressió cultural i festiva, -i també religiosa- d’aquelles abnegades persones que forment el Col·lectiu de Pessebristes d’Esparreguera. Veritables artistes que creen veritables obres per tal de mostrar-nos-les en aquests dies.

Son hores buscant idees originals, de fer dissenys, buscar els materials adients... Dies de laboriós i meticulós treball, fins veure acabada aquestes escenografies que mostren lliurement com a diorames en aquestes festes.

Alguns ja no mereixen carta de presentació: Castellví, Montoriol o be Espinach, veterans en aquest art, cada any ens meravellen amb les seves originals creacions. Altres, com el bon vi, agafen aroma i consistència cada any que passa.

Son obres digne de lloança. Treball de laboratori. Cada diorama que presenten, esdevindrà un llibre obert per aquell visitant que tingui el temps i la perspicàcia de dedicar-hi temps gaudir de tot allò de creativitat que ens ofereixen els seus autors.

Enguany, el treball presentat per el Col·lectiu Pessebrista d’Esparreguera el trobem novament dins la Sala Municipal d’Exposicions d’Esparreguera, al carrer dels Arbres de la nostra localitat. Un total de 14 diorames sobre la vida i el naixement de Jesús, amb totes les possibilitats que pot oferir el cor d’un artista. Els expositors i el nom de la seva obra és el següent:

Joan Montoriol: “La Presentació en el Temple.” Un deliciós treball que situaria dins l’església de La Colònia Güell, obra del genial arquitecte Antoni Gaudí.
Maria Jordana: “Els reis fent camí.”
Emili Sancho:
“Naixement.” Una obra curiosa d’un naixement nevat a Palestina.
Toni Lecha: “L’Anunciata.”
Joan Espinach:
“La transició.” Obra clàssica, on podem veure, però, al fons, incorporada l’església de Santa Eulalia d’Esparreguera.
Pere Costa: “L’Anunciata.”
Ester Mitjà:
“El naixement.”
Joan Dellà:
“El naixement.” Original muntatge escènic que compte amb el moviment un molí de blat i una roda d’aigua...
Joan Vera: “Fugida a Egipte.”
Josefa Leandro:
“Fugida a Egipte”.
Núria Vidal:
“Descansant pel camí.” (Veieu diorama publicat en aquest article)
Montserrat Barcons: “L’Adoració dels Reis.”
Isidre Castellví:
“L'Anunciata.”
Francesc Arrufat:
“Sentiments”

Agraïm a totes aquelles persones que fan possible aquesta exhibició any rera any, el seu esforç i constància. Recordant a aquelles persones interessades en visitar aquests diorames, que l’horari de feiners i dissabtes és de 6 a 8 del vespre i festius de 12 a 2 del migdia i de 6 a 9 del vespre.

0 comentaris: