4 mar. 2007

Vicenç Villatoro presenta el seu llibre a EsparregueraEl divendres dia 02 de març del 2007 el popular periodista i escriptor Vicenç Villatoro va presentar a Can Pasqual [C/. Dels Cavallers, 26, 1r, d’Esparreguera) el seu darrer llibre titolat "L'Engany".

L’acte, aniria presentat per l’Isabel Fernández, candidata a l’alcaldia d
’Esparreguera per Convergencia i Unió (CiU) en les properes eleccions municipals, la qual va fer una introducció de la realitat política local i els paralelismes posibles amb el llibre presentat.

Vista de la sala de durant la presentació del llibre..


Per la seva banda, l’autor del llibre, Vicenç Villatoro va desenvolupar davant d’un auditori captivar per les seves paraules, el contingut del seu llibre.

Auxiliar per una pissarra, d’una manera pedagógica va explicar els camvis de cairé polític ocurreguts a Catalunya amb el primer i
segon tripartit, en el qual, es capgiraria la dinamica seguida en els darrers 100 anys, passant de un concepte nacionalista o c
atalanista vers el nacionalisme espanyolista, a una nova realitat. Que seria l’oposició de ideas de carácter líneal i simplistas. Es a dir, esquerres vers dretes, com a factor determinant de la política catalana.

Desprès, desenvoluparia les seves tesis en les que demostrava l’engany que va esdevenir la campanya electoral, quan amagarien dedicions als futurs votants. Posant el punt a la legitimitat dels pactes electorals, però, lamentant-se de la manera en què s’havien fet les coses.


L’acte, va estar veritablement interessant. Més, quan moltes coses de les que han passat, qualsevol persona sense afiliació política, ja les veu per pura lògica. Però tampoc esta de més, que alguna persona les recordi amb veu alta.

Vicenç Villatoro ha estat treballador del diari AVUI, TV3, Director General de la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió.

Un auditori captivat, escolta les paraules del Vicenç Villatoro...


Prolífic escriptor [Llibres], trobem els seus articles a diaris com l’Avui, El Periódico, El País, El Temps, i reflexions en altres mitjans de comunicació com Catalunya Ràdio, COM Ràdio, etc, etc.
Professor de l’UAB, ha publicat una dotzena de novel·les havent obtingut també diversos premis literaris, com el Sant Jordi, el Prudenci Bertrana, el Carlemany o el
Ciutat de Barcelona...

Sens dubte, va estar una conferencia a l’alçada d’allò que s’esperava. La correcció i el respecte demostrat a les altres forces polítiques va ser veritablement exquisida. Més sorprenent encara si tenim en compte el tema que es tractaria. Seria de desitjar que totes les persones i partits polítics d’Esparreguera prenguessin bona nota d’aquest tarannà i actuessin de igual manera...

El llenguatge del conferenciant, en tot moment, va ser el que s’esperava d’aquest gran professional dels mitjans de comunicació.

1 comentaris:

Anónimo dijo...

Esta molt be la crònica que fas de la visita d’en Villatoro i del seu llibre. Segur que es va inspirar en el poble d’Esparreguera on patim el tripartit des de fa 8 anys. Es curiós que qui vulgui parlar d’aquest tema de l’engany de fer pactes, sigui CiU d’Esparreguera mes concretament la Sra. Isabel que en les 2 eleccions municipals passades tenien pactat l’actual tripartit.
Com diu Vicenç Villatoro: "hi ha hagut actituds polítiques que em semblen políticament i moralment criticables. Els tres partits tenien dret a fer el tripartit, però algú va enganyar el seu electorat per tal d'obtenir un millor resultat. El problema no és la suma. El problema és l'engany."
A CiU li va costar perdre 2 regidors