11 abr. 2007

Dilluns, 9 d’abril del 2007


Aplec a Santa Maria del Puig d’Esparreguera
A les 11 del matí va tenir lloc la solemne Santa Missa a l’interior de l’església de Santa Maria del Puig, presidit mossèn Joan Ramon Bullit, Rector d’Esparreguera, davant un auditori que omplia de gom a gom venerable temple.

A dins de l’església, els castellers d’Esparreguera varen aixecar un “castell” com a homenatge per aquest 25 anys de celebració de l’Aplec. Una celebració emotiva, en què també es va tenir unes paraules de record pel Joan Soler i Sallent, l’iniciador de la restauració d’aquest temple que havia estat segles enrera la parroquia d’Esparreguera, i d’altres col·laboradors ja finats.

Després, tot seguit, tenia lloc la popular ballada de sardanes a l’exterior de l’esglesiola, -seguint la tradició deixada per la desapareguda Associació Esparreguera sardanista- per continuar gaudint de la festa tot veient les danses dels Gegants d’Esparreguera: l'Emma i el Guillem, de mans de la Colla de Geganters d’Esparreguera.

Continuaria la festa amb el tradicional aixecament d'algunes torres per els entusiastes membres dels Castellers d’Esparreguera que, amb l'espectacularitat que mereixia l'ocasió, carregarien i descarregarien els seus castells amb tota perfecció, alegrant a propis i visitants assistents a l’Aplec.www.Tu.tv


Desprès del descans del dinar, en què familiars i amics tingueren l’alegria d'una bona taula voltada de familiars i amics que gaudies d’aquest dia de descans i esbarjo.
La Paella Popular o arrossada que també tradicionalment es fa, enguany, va sortir, diem-ne que discreta. Abans d’ahir havien venut 70 tiquets, i al final, com que el bon temps acompanyava d’anar al nostre Aplec, 200 serien les racions despatxades. En fi, d’arròs n’hi havia força...

Els Amics del Puig i el Col·lectiu Esparreguerí de Recerques varen organitzar també dues tandes de visites guiades -12:30 del matí i 16:00 de la tarda- per tal de donar a conèixer l'arqueologia e historia de Santa Maria del Puig. Una activitat cultural ja clàssica de cada Aplec, que sempre haurem d’agrair. Un plaer de sentir les seves explicacions. Com sempre un èxit.

A les 16:30 es començarien a sentir els primers sons de la Cobla Ressò, convidant a formar les primeres rotllanes sardanistes de la tarda. Gaudíem, doncs, de la segona part de la Festa., fins el declinà d’aquest dia... Un any més es manté gracies a tots l’esperit de l’Aplec. ¡Fins l’any vinent, si Déu vol!

2 comentaris:

AlegriadeQuerer dijo...

Te traje mi amistad, tan intensa
como el rojo y tan pura como el blanco.
Quiero mantenerla fuerte como el azul,
aún en momentos de negra desolación.

Que tengas un lindo día

Vicky dijo...

En que bello lugar vives... realmente hermoso..
Quiero agradecer por tu compañia y tu tiempo...
Un abrazo