29 de març 2008

Santa Maria del Puig acull un nou Aplec.

Entitats lúdiques i públic es troben una vegada més en aquest bellíssim lloc.






















Com a colofó de la Setmana Santa d'Esparreguera, el Dilluns de PasquaPasqua es celebraría un nou Aplec a la avuí ermita -antigament església parroquial- de Santa Maria de l'El Puig d'Esparreguera.

El catalèg
d'actes continuaría seguint les pautes d'anys enrere. A les 11 del matí dintre de l'església es celebraría una Missa presidida pel rector de la localitat mossèn Joan Ramon Bullit.
A
la sortida de la mateixa tindriem les nostres tradicionals sardanes, que enguany tindriem la música de la cobla Ressó de La Passió. Abans de la parada per menjar també varem tenir diverses actuacions.































.
.


    El plat
fort enguany van ser dues actuacions. La Colla Bastonera del Montserratí  que ens acompanyarien en aquest dia festiu amb el seu sempre vistosos balls de bastoners.

    Per altra banda, la Colla de Castellers d’Esparreguera ens deleitaren amb diversos aixecaments de torres, que van ser carregats i descàrregats amb tota normalitat.

    Mèrit tingueren, doncs la seva actuació contava amb dos importants inconvenients: una base per a aixecar els castells poc nombrosa, i un vent que bufava amb dolents presagis. Al final, acabaríen la seva actuació amb fermall d'Or i acompanyats dels aplaudiments dels assistents.

    La Colla de Geganters d'Esparreguera també varen tenir la seva actuació. Guillem i l'Emma, els gegants d'Esparreguera i el menut anomenat l'Espinguet ballarien amparats de les venerables pedres de Santa Maria de l'El Puig per a tots els esparreguerins i forans que aquí assitiren.

L'Arrossada Popular aquest va sortir de millor sabor que la del 2007, i, de fet, va ser menys multitudinària.
Tanmateix, i seguint amb la nostra tradició recent, dintre de l'església, varem poder contemplar una exposició sobre les actuacions arqueològiques recents en aquest enclavament, que sens dubte, van ajudar al visitant, a comprendre l'antiguitat i valor històric d'aquest enclavament del nostre terme municipal.


Aplec a Santa Maria del Puig d'Esparreguera, Dilluns de Pasqua 24 de març de 2008.
Vídeo de Lluis Artigas Jorba, publicat a la plataforma 
AME Associació de Mexicans d'Esparreguera i voltants.



Un any més, també s'oferiren visites guiades –amb caràcter gratuït- on amb tot luxe de detalls, es donava a conèixer la història de Santa Maria de l'El Puig. Un èxit, com sempre, que haurem d'agrair a dues entitats ben nostres: el CER i als Amics de Santa Maria del Puig.

Per a comparar amb l'Aplec de l'any 2007:



Aplec a Santa Maria del Puig d'Esparreguera, Dilluns de Pasqua 09 d'abril de 2007.
Vídeo de Lluis Artigas Jorba, publicat a la plataforma 
AME Associació de Mexicans d'Esparreguera i voltants.