2 may. 2008

Esparreguera dins el PlaseQCat

Prevenció davant les emergències.


A
finals d’aquest darrer mes d’abril varen tenir a diverses actuacions de caràcter formatiu sobre el tema de la Protecció civil a la població d'Esparreguera.

El dilluns dia 21 d’abril a la sala del Patronat Parroquial va tenir lloc una interessant presentació en PowerPoint, del protocol d’actuació davant casos de risc químic a la nostra població, des de la Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya.

Aquesta campanya formativa va estar reforçada amb la tramesa casa per casa a Esparreguera d'un llibret titulat "PlaseQCat. Pla d’emergència del risc químic a Catalunya. Esparreguera. Segurs davant el risc químic" en el que s’explica les pautes a seguir per les persones en cas d’una eventualitat de química. Igualment en altre escrit que acompanyava el llibret la nostra alcaldessa recordava als esparreguerins que "En aquest sentit, l’Ajuntament d’Esparreguera col·labora amb la Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya, amb el suport de les empreses afectades, per impulsar el PLASEQCAT (PLA d’emergències del Sector Químic de CATalunya), en la seva aplicació a esparreguera, amb l’objecte de disposar d’una eina ben organitzada en situació d’emergència"; i avisava de que el dia 30 d’abril es realitzaria un exercici per a la prova de sirenes.

Tots recordem que el maig del 2007 Esparreguera viuria una jornada d’alarma quan una fuita química provocaria dos treballadors greus, i altres cinc treballadors i un policia municipal afectats que també varen tenir que ésser atesos per personal sanitari.

[+informació: El Periodico.com, elEconomista.es; ABC.es]

L'activació de sirenes a Esparreguera seria simultània a les de les poblacions d'Abrera, Martorell, Olesa de Montserrat, Sant Celoni (Barcelona), Tarragona ciutat, Vila-seca, Salou, Flix, Constantí, Perafort, Garidells, Els Pallaresos, La Pobla de Mafumet, El Morell y Vilallonga del Camp (Tarragona).

És a dir, faríen un seguiment en 50 sirenes de les 61 que actualment estan instal·lades dins del pla de seguretat esmentat.
[+informació: ABC.es;
aEsparreguera.com; Terra.actualidad.]

.

0 comentaris: