1 jun. 2008

Un carter “pispa” d’Esparreguera detingut pels Mossos

L’acusat de lladre, veí de Barcelona, treballava a l’oficina de correus d’Esparreguera d’ençà setembre del 2007. Les autoritats els posen a disposició del Jutjat de Martorell.


El lamentable fet la donava a conèixer l’acreditada agencia de notícies Europa Press el passat dia 29 de juny del 2008, sobre la detenció de Cèsar C.G, un espanyol de 37 anys que vivia a Barcelona, que havia estat detingut per els Mossos d’Esquadra el pasta dia 13 de maig del 2008, acusat de robar suposadament 71 targetes de crèdit de diverses entitats bancàries a la ciutat d’Esparreguera.

El detingut, que havia entrat a treballar a l’Oficina de Correus d’Esparreguera amb un contracte temporal anomenat d’Obra i Servei el setembre de l’any 2007, sembla que havia tingut la brillant idea d’intentat arrodonir ràpidament el seu sou, amb alguns extres: Apropiar-se de les targetes de crèdit que tenia que lliurar durant el repartiment del correu ordinari.

Segons fons policíaques, l’esmentat carter ben coneixedor del sistema de seguretat utilitzat per les entitats bancàries en el lliurament de les seves targetes de crèdit als seus clients: acostumen en un primer enviament per correu ordinari, lliurar la targeta de crèdit. I uns dies desprès, -en un segon lliurament- s’acostuma enviar també per correu ordinari el codi PIN de seguretat per activar la targeta i fer-la operativa.
El detingut, doncs, interceptava les dues cartes i això li permetia de buidar del tot les comptes bancàries a través d’algunes retirades en metàl·lic en els caixers automàtics de les entitats financeres.
La víctima, només s’adonava del robatori dies desprès, quan ja era tard.

La investigació dels Mossos d’Esquadra de Martorell conjuntament amb la Policia Local d’Esparreguera va començar amb la denuncia de diverses víctimes de l’esmentada estafa, que òbviament, coincidien en el període de temps i localització geogràfica.
L’encerclament del suposat autor dels robatoris es va fer quan aquest passar mes de febrer varen canviar aquest carter de zona per tal de cobrir una vacant dins la mateixa població d’Esparreguera: els robatoris automàticament deixaren d’existir a l’esmentat barri, traslladant-se els problemes a la nova zona assignada al mateix carter.

Els Mossos d’Esquadra varen detenir al carter Cèsar C.G durant un escorcoll al seu habitatge on varen aparèixer un total de setanta-una targetes de crèdit de diversos bancs i titulars. I també trobaren una llibreta on l’autor dels fets tenia la cura d’anotar les retirades de metàl·lic i els corresponents números secrets PIN de les seves víctimes. A més que, en el moment de la detenció portava al damunt seu una targeta de crèdit robada i el número secret de la mateixa per utilitzar-la

El detingut va ser immediatament posat a disposició de les autoritats judicials de Martorell, les quals varen decidir deixar lliure l’esmentat carter amb càrrecs.

Només una breu comentari d’aquesta noticia local:
Cal recordar que la ciutat d’Esparreguera ha tingut un servei postal d'història centenària. Ja l'historiador local Francesc-Xavier Riera i Camps ens recorda que “L’any 1765, Esparreguera era una estafeta -oficina de recepció i despatx de la correspondència- agregada amb Administrador propi depenent del Correo General de Barcelona”.
Al llarg dels segles, moltes persones del servei de correus de la nostra localitat s’han esforçat en el dia-dia per donar el millor servei que els hi és possible a tots els esparreguerins i esparreguerines. No sempre tenen els mitjans que necessiten.
Un mal exemple com el que s’ha vist mai ens tindria que treure la simpatia que sentim vers aquests homes i dones que avui, con ahir, cada dia, miren de treballar amb abnegada professionalitat i honradesa.

Aquesta seria, potser, una veritable noticia centenària.
[+ Informació]
TERRA [1]
.
.

2 comentaris:

Anónimo dijo...

Com es que només pose coses negatives d'esparreguera? Cada dia, cada setmana s'hi fan coses molt positives.

Anónimo dijo...

Jo també soc un dels lectors d’aquesta pàgina web. I he de dir que m’ha cridat l’atenció el comentari deixat.

He tingut la curiositat de revisar els articles publicats en ella. En total 27.
Dels quals, efectivament dos tracten de robatoris, un de maltractament de gènere, i un altre de drogues.

Això em fa pensar que aquests 5 articles sobre Esparreguera [15 per cent] dels 27 que parlen d’exposicions, conferencies, presentacions de llibres, aplecs, la festa major, les nostres festes populars etc [85 per cent] fan que potser afinis poc sobre la realitat quan dius "que només pose coses negatives".

Comparteixo amb Tu l’opinió que cada dia es fan moltes coses bones a la nostra ciutat, que, dissortadament, potser no sempre son notícia. Ens fa molta falta divulgació a nivell informatiu.
També és cert, però, que ficar un vel o filtrar les notícies -perquè son desagradable-, és fer un flac favor a la nostra societat. El fet de no parlar-ne no les farà desaparèixer.
És avui poc comprensible que en un món tant interconnectat com el nostre, apareguin notícies d’Esparreguera a la premsa escrita o digital estrangera, mentre que les mateixes a Esparreguera no apareixen per enlloc.

Aquesta pagina web, -com altres-, no deixa d’ésser un periodisme restringir i mes o menys casolà. El que escriu, difícilment avarca tota la població. Escriu d’allò que coneix o be li crida l’atenció. La resta, el gruix d’allò que passa a la ciutat d’Esparreguera es en mans de l’emissora de radio, els portals de notícies com “aEsparreguera.com”, l’agenda de la web de l’Ajuntament d'Esparreguera etc.

Pàgines que normalment visito i que puc recomanar-te…