28 jun. 2008

Festa de rebuda de la Flama del Canigó. Focs de San Juan a Esparreguera.

Tres dies de festes per commemorar la seva arribada a la nostra població.


El dilluns dia 23 de juny va tenir lloc la recollida de la Flama al cim del Canigó per elements del Club Excursionista d'Esparreguera i els Amics de la Flama del Canigó d'Esrreguera, que la baixarien fins a la ciutat de Manresa, on es lliuraria a la caserna dels Mossos d'Esquadra de la mateixa.

A partir d'aquí, en una cursa de relleus es portaria la flama de Manresa fins a la Plaça del Centre d'Esparreguera, passant per la localitats de Pont de Vilomara, Sant Vicenç de Castellet, Castellbell i el Vilar, Monistrol de Montserrat, Collbató, Olesa de Montserrat, Esparreguera, Abrera i Martorell.
A les 18:30 en la Plaça del Centre tindria lloc una Festa popular per als nens de la Flama del Canigó. Amb el grup de de tambors Batuco, del Centre Obert La Fulla, i l'animació del grup Club Flamingo.
Les escoles de la ciutat van fer un balls de Gegants, i es tindria també un berenar per als petits. Després del recorregut de la Flama pels carrers de la ciutat, escortats per l'Agrupació Sant Antoni Abat - Hípica Esparreguera , va fer la seva entrada al recinte de la Plaça de Centre, on se li van presentar honors i es va fer lectura del Manifest i la corresponent encesa del Preveter.

Es van tenir diverses actuacions. No faltaria el Cant dels Segadors. Ni els Castellers d'Esparreguera, Bastoners del Montserratí, Sardanes, l'Esbart dansaire Montserratí Martinenc, l'Esbart de Dansaires de l'Orfeó Gracienc, ni el Castell de Focs d'artifici a càrrec dels Diables d'Esparreguera.

Després de l'encesa dels focs s'iniciaria la revetlla, amb degustació de les tradicionals coques de Sant Joan i cava. A les 23:00 s'iniciaria un Sopar de Germanor, comptant la revetlla de Sant Joan amb la música del grup Club Flamingo.
Com a continuació de les festes, el proper diumenge 29 de juny s'oferirà la Flama del Canigó a Santa Eulàlia, Patrona d'Esparreguera, dins de la parròquia d'aquesta ciutat.Concluirá aquest cicle amb l'ofrena de la Flama del Canigó el pròxim diumenge 6 de juliol del 2008. En el qual s'entregarà al camerí de la Mare de Déu de Montserrat.


www.Tu.tv


0 comentaris: