24 d’ag. 2008

Comença l'enderroc de la Colònia Sedó

Ja han començat les feines en els primers edificis



Cauen els primers edificis de la Colàloa Sedó d'Esparreguera.
Fotografia de Marcel·lí Sàez


    Aquest darrer dilluns 18 d’agost del 2008 varen començar els treballs amb maquinària pesant d’enderrocament de tres edificis de la singular Colònia Tèxtil d’Esparreguera, coneguda baix el nom de Colònia Sedó.

    Es fa realitat d’una vegada per totes l’acord de l’any 2003 amb el qual, l’Ajuntament d’Esparreguera i l’Incasol es comprometien a la renovació i ampliació d’aquesta antiga zona.
Les màquines s’han dirigit contra els tres blocs més ruïnosos d’aquesta colònia obrera, en la qual només hi vivien cinc famílies que has estat convenientment ubicades en la mateixa colònia i Esparreguera.

    Aquests treballs donaran pas a la reforma d’altres tres blocs d'habitatges i a la construcció d’altres de nous. En total es preveu construir 229 nous habitatges (138 de protecció oficial), de les quals 38 seran lliurades als habitants que ja viuen a la Colònia Sedó d’Esparreguera. La resta, 191 habitatges, restaran obertes a nous veïns.

    També es preveu destinar l’actual església de Santa Victorina com a edifici multidisciplinar una vegada efectuades les corresponent adaptacións.