14 abr. 2009

L’Aplec del Puig


Esparreguera viu amb joia una nova edició l’Aplec de Santa Maria del Puig


Malgrat la setmana de pluges i nuvolades, el dilluns de Pasqua dia 13 d’abril del 2009, vàrem tenir unes temperatures benignes a Santa Maria del Puig.
La nova edició, va estar bastant concorreguda. Va haver la tradicional Missa presidida pel Rector de la nostra localitat, i amb músics i directora de cants, que ajudarien a crear l’ambient de pregaria i recolliment a l’interior de la nostra venerable església.

No faltarien les rotllanes de les sardanes que alçaven llurs braços al só harmònic de la cobla, com tampoc les dues actuacions dels Geganters d’Esparreguera, i els castells carregats i descarregats sense incidents, dels postres bons amics dels Castellers d’Esparreguera.

L’Oriol Achón un any més en va delectar amb les seves explicacions sobre la història i arqueologia de l’ermita de Santa Maria del Puig, amb dues sessions informatives que donaria a les 12 del migdia i les quatre de la tarda.L’arrossada popular com cada any, i la sobretaula de molts dels assistents a l’aplec, donarien un to familiar a aquest esdeveniments del calendari local. Arròs d’allí, o be menjar portat de casa, no hi faltaria el pastis de Mona ni el cava regat amb xirinola i bon humor.

Enguany faltarien els bastoners del Montserratí. Els Amics de Santa Maria del Puig ho tingueren tot impecable. Nota alta també per el Centre Esparreguerí de Recerques, Aixa com les demés entitats, Castellers i Geganters inclosos.
Per allò que una imatge val per cent paraules, s’acompanya aquest escrit amb uns vídeos.
[Es una manera de participar-hi. Si mes no, en esperit. No?]


Incendi a Esparreguera
La “Fleca Joana” del carrer dels Arbres objecte d’aquest succés.

Informa la Direcció General d’Emergència que sobre les 03:30 de la matinada va tenir lloc un petit incendi en la fleca situada al mateix costat de la Sala Municipal d’Exposicions d’Esparreguera, situada al carrer dels Arbres, que porta per nom “Fleca Joana”.

El mateix flequer va aturar el foc gràcies a dos extintors, però no va poder evitar resultar intoxicat per el fum d’aquest incendi. Això el va fer portar a l’Hospital de Martorell malgrat no tenir d’entrada un estat greu.
Dues dotacions dels Bombers de la Generalitat acudirien al lloc de l’incendi, per be que el seu treball afortunadament es va limitar a donar assistència al nostre flequer..

1 comentaris:

Anónimo dijo...

Who knows where to download XRumer 5.0 Palladium?
Help, please. All recommend this program to effectively advertise on the Internet, this is the best program!