10 jun. 2009

Esparreguera és notícia...

Detenen a sis narcotraficants i recuperen 2,5 tones haixix a Catalunya
L'organització introduïa la droga a Espanya per via marítima des del Marroc Barcelona. (EFE) .
.
Publicat a LaVanguardia.es
dimecres 10 de juny del 2009.
.
- La Policia Nacional ha detingut sis membres d'una xarxa de narcotraficants, entre ells el líder del grup, en una operació en diferents punts d'Espanya que ha permès intervenir 2,5 tones d'haixix en una casa d'Esparreguera i en una granja de Riudoms.
.
Segons la policia, aquesta actuació policial s'emmarca en l'operació "Costa Alta", que al març passat va permetre detenir a altres tres presumptes narcotraficants i decomissen sis tones d'haixix en el port esportiu de la localitat portuguesa de Vilamoura.
.
L'organització, que operava a gran escala, introduïa la droga a Espanya principalment per via marítima des del Marroc, a través de Tarragona, Palma de Mallorca i Portugal, per després distribuir a Europa.
.
L'operació policial, en la qual han intervingut la Policia Nacional, la Policia Judicial de Portugal i l'Agència Tributària, es va iniciar fa més d'un any quan es va descobrir que hi havia un grup, dirigit des Holanda per MN, que s'encarregava d'introduir droga a Espanya i Portugal des del Marroc per a distribuir a la resta d'Europa.
.
Després de les detencions de març, la policia va tenir coneixement el maig passat que l'organització estava preparant un imminent enviament de droga per via marítima a les costes de Tarragona.
.
Els agents van comprovar que un dels membres de la xarxa, AGH, es va traslladar amb la seva furgoneta, ja carregada amb la droga, fins a Cambrils (Tarragona) on se la va lliurar a una persona que va amagar la mercaderia en una granja avícola de Riudoms (Tarragona ) i després es va desplaçar a la seva casa d'Esparreguera (Barcelona). Els agents van registrar llavors la granja de Riudoms, en la qual van localitzar ocults en l'interior de les menjadores de les aus 59 fardells que contenien un total de 1.731 quilos d'haixix i van detenir a MEA, que realitzava tasques de vigilància i custodiava el lloc.
.
Paral lelament, els agents van registrar l'habitatge d'Esparreguera, on van confiscar 800 quilos d'haixix, així com 46.000 euros en efectiu, alhora que van detenir a altres quatre persones. Finalment, els investigadors van descobrir que el responsable del grup, MN, es trobava en territori espanyol, pel que van establir un dispositiu de vigilància que va permetre localitzar i detenir a l'aeroport de Màlaga quan pretenia abandonar el país.
Després de la seva detenció, els agents li van intervenir a MN diferents mostres d'haixix i prop de 5.000 euros en efectiu.
.
Segons la policia, l'operació, que continua oberta a l'espera de noves detencions, ha estat extremadament complexa, a causa de les mesures de seguretat que adopten els membres de la xarxa per evitar l'acció policial, així com per la seva gran mobilitat i intensa activitat , tant a Espanya com a l'estranger.
Narcotràfic entre gallines

Publicat ABC.es
Dijous 11 de juny de 2009.

La Policia Nacional ha detingut sis membres d'una xarxa de narcotraficants, entre ells el líder del grup, en una operació en diferents punts d'Espanya que ha permès intervenir 2,5 tones d'haixix en una casa d'Esparreguera (Barcelona) i en una granja avícola de Riudoms (Tarragona), en aquest darrer cas en fardells ocults en els menjadors de les gallines.

0 comentaris: