22 jul. 2009

La premsa diu que...

Cultura:
Llongueras exposa 20 escultures de bronze inspirades en el seu amic Dalí
Publicat en SigloXXI
Dimecres 22 de juliol de 2009.
BARCELONA, 21 (EUROPA PRESS) L'estilista Lluís Llongueras, gran amic de Salvador Dalí, exposa des d'avui en el Reial Cercle Artístic de Barcelona 20 escultures de bronze inspirades en el geni de Figueres, que sota el títol "Llongueres a Dalí", pretén ser un homenatge del perruquer al pintor surrealista. "He gaudit donant vida a escultures meves a partir d'idees seves, he buscat la seva inspiració, però sense imitar-li mai, perquè Dalí és inimitable", assegura Llongueras en el prólogo de la mostra.

Llongueras (Esparreguera, 1936), reuneix a més de les escultures de la "Sèrie Maleïda", diverses icones dalinianos, fruit de la relació d'amistat que van mantenir durant més de 20 anys. Destaquen imatges de "Estrella de la bona sort", dedicada pel "Diví" a l'estilista, una foto de Dalí amb rulos, encarregada pel pintor, i una instantània dels bigotis postizos que Llongueras li dissenyava a partir dels seus.

La mostra és així una forma d'explorar la relació entre els dos personatges, que va començar quan Dalí, en la inauguració d'una perruquería de Llongueras, li va demanar estampar un mazazo en els cristalls per a deixar la seva peculiar petjada artística, alguna cosa al que el perruquer es va negar i del que sempre s'ha penedit.

0 comentaris: