1 d’oct. 2009

Pujada d'IBI de l'Ajuntament d'Esparreguera

Esparreguera congela l'IBI 
de les famílies amb menys ingressos





 
Publicat a adn.es/Lleida
[http://www.adn.es/local/lleida/20090930/NWS-2104-IBI-Ayuntamiento-Esparreguera-familias-ingresos.html.]
Dijous 01 d’octubre de 2009
.
    L'Ajuntament d'Esparreguera congelarà l'Impost de Béns Immobles (IBI) de les famílies de la localitat amb ingressos per sota del salari mínim interprofessional, han informat fonts municipals.

    El consistori destinarà aquest exercici sis milions d'euros a subvencions per a les famílies amb menys recursos econòmics.

    Els ajuts es posaran en marxa durant el mes d'octubre i cobriran la diferència entre la quota d'aquest any i la de l'any passat de l'IBI.

    Les famílies amb menys ingressos rebran l'import de la diferència entre el coeficient de l'IBI aplicat el 2008-un 0,72% - i el de 2009-un 0,78%.

    Segons fonts municipals, tindran dret a aquests ajuts les persones amb ingressos per sota del salari mínim interprofessional que no tinguin cap altre immoble en propietat i que estiguin al corrent de les obligacions fiscals.

    Els ajuts es poden demanar fins a finals d'any a l'Ajuntament d'Esparreguera.




Assumirà la diferència 
entre la quota de 2008 i 2009
Esparreguera congela l'IBI 
a les famílies amb menors ingressos


Publicat a elmundo.es
[http://www.elmundo.es/elmundo/2009/09/29/barcelona/1254215475.html.]
dimarts 29 de septembre de 2009

    L'Ajuntament d'Esparreguera oferirà subvencions a l'Impost de Béns Immobles (IBI) a les famílies amb menys recursos econòmics. Els ajuts, que es posaran en marxa durant el mes d'octubre, cobriran la diferència entre la quota d'aquest any i la de l'any passat de l'IBI.

    Segons van informar fonts municipals, el consistori destinarà sis milions d'euros per a aquestes subvencions. D'aquesta manera, les famílies amb menys ingressos rebran l'import de la diferència entre el coeficient de l'IBI aplicat el 2008 - un 0,72% - i el de 2009 - un 0,78% -, cosa que suposa la congelació de la pujada de l'impost. Els ajuts es destinaran a persones amb ingressos per sota del salari mínim interprofessional que no tinguin cap altre immoble en propietat i que estiguin al corrent de les obligacions fiscals.

    Els veïns podran demanar les ajudes fins al 31 de desembre.