24 oct. 2009

Un geni d’avui?

Vicenç Ibáñez i Pitarch
Un artista del segle XXI entre nosaltres


Avui vull presentar als lectors de la meva web a un vilatà prou conegut a Esparreguera per el seu treball, però, ben desconegut per la seva faceta artística.

Vicenç és un home obert, optimista, que sap veure la cara positiva de les coses. Al front del negoci familiar situat al carrer de Barcelona 23 d’Esparreguera, -abans havia tingut el negoci en dos diferents locals del carrer Sant Joan- a vist passar per els seus locals varies generacions d’esparreguerins.
I és que, més que clients anònims, per la qualitat humana de la seva família, no té altra cosa que amics. Ell no només atén als seus amics: informa, assessora, orienta. Les comandes o els projectes que posen a les seves mans, esdevenen quelcom cosa única.

Digitalia r.f. o Solucions Digitals Reprografia, es el taller del Vicenç Ibáñez. Aquí podem trobar de tot. Impressions en blanc i negre i a tot color. Pòsters per interior I exterior. Impressions especials en vinil o en teixit com en lona. Retolació de vehicles. Senyalètica interior i exterior. Rètols lluminosos i banderoles. Etiquetes impreses en vinil adhesiu i tallat en formes diverses... que més podria dir-vos que no sabeu ja. Digitalia r.f. és possiblement per a molts veïns d’Esparreguera el seu “El Corte Inglés” en matèria d’impressions. Hi trobem de tot.

Però hi ha facetes desconegudes d’aquest veí nostres: la seva passió per l’art.
Un art però, que cal situar-lo en la varguardia de la modernitat del segle XXI. Amb una tècnica que va a cavall entre el disseny gràfic, la fotografia i la pintura.
La metamorfosis que crea el Vicenç Ibáñez parteix originàriament de fer una fotografia, la qual posteriorment re-elabora en un minuciós treball de laboratori.
Aquest nova creació esdevindrà única i pràcticament irrepetible. Aquí esta també el seu mèrit: una obra de concepció avantguardista i molt decorativa. Un reinterpretació de la realitat amb el toc personal i la sensibilitat de l’artista.

Aquest treball, una vegada acabat, es trasllada en un suport físic adaptant-lo a les mides desitjades.

Podem veure aquest dies alguns dels seus quadres exposats al seu comerç. No m’he estat de molestar al bon Vicenç, amb una mini-entrevista, no mancada del seu fi humor:

-Vicenç: Això que fas podríem qualificar-lo com un gravat del segle XXI?
·No, Faig pintura digital.
-Com has arribat a convertir-te en artista. Afició o vocació?
·Afició...
-Com definiries la teva tècnica?
·La destrucció d’una fotografia, com diria Ferran Adrià [es posa a riure...]
-Defineix-te si això és possible:
·Un fotògraf cansat de fer fotografies, que ha donat un pas més, i ara em dedico a mirar-les d’una altra manera. Amb un altre aire.
Les fotografies les transformo en altre mena d’art.

Amb petits o grans formats, aquí tenim aquest artista de tècniques revolucionaries, que a transformat aquest dies el seu comerç en una petita galeria d’art.
Quant es donarà a conèixer a la gent?
Per ara no se sap. Però podeu veure la seva obra anant al carrer Barcelona, de moment.....

0 comentaris: