24 nov. 2009

Noticia judicial d’Esparreguera
Video publicat a l'Agència Europapress.es el dia 28 d'agost de 2008,
amb el nom de: "Mort marit alcaldessa a Esparreguera"


Novetats del cas Barroso
Diversos mitjans de comunicació es fan ressò de les darreres novetats sobre la mort de José Luis Pérez Barroso, marit de l’alcaldessa d’Esparreguera Paca Fosalba.
Reprodueixo alguns articles sense fer valoracions. Que deixo al bon criteri dels lectors d’aquesta web:
Els inculpats de mort marit alcaldessa Esparreguera neguen intencionalitat
EFE. L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona)
Publicat a adn.es.Lleida, dilluns 23 de novembre de 2009.
Els tres menors acusats de l'agressió mortal a José Luis Pérez Barroso, marit de l'alcaldessa d'Esparreguera (Barcelona), Paca Fosalba, han negat avui que tinguessin intenció de causar qualsevol dany a la víctima, segons ha informat l'advocat de la defensa, Xavier León.
A la Ciutat de la Justícia ha començat avui el judici contra els tres joves que en el moment dels fets, el 17 d'agost de 2008, eren menors, amb edats compreses entre els 14 i els 17 anys.
Els acusats són JTG, que llavors tenia 17 anys; AFSA, de 16 anys, i JGM, de 14 anys.Segons l'advocat dels joves, aquests han assegurat que no hi va haver cap "intencionalitat" d'agredir a la víctima."Ha quedat demostrat que aquesta persona tenia importants problemes amb el alcohol i les drogues. Entaular una discussió amb els nois, que van tractar d'evitar-ho, ell els va perseguir pel poble fins que ells es van aturar i li van donar un petit cop que va resultar tràgic. És una tremenda mala sort", ha dit Lleó.
El lletrat de la defensa ha assegurat que "els problemes amb l'alcohol i la cocaïna van fer que un cop insignificant per a qualsevol persona resultés letal i fatal en aquest cas".
Per la seva banda, fonts de l'acusació particular, que exerceix la família de la víctima, han assegurat que els seus testimonis corroboren que l'home, de 52 anys, va recriminar una actitud incívica al grup de tres nois, que el van seguir fins a donar-li una puntada de arts marcials que li va fer caure a terra i colpejar-se el cap.
La Secció de Menors de la Fiscalia de Barcelona els imputa un delicte de homicidi i demana per a dos dels nois sis anys d'internament en un centre i quatre anys de llibertat vigilada.
Per a un tercer adolescent reclama quatre anys d'internament i tres de llibertat vigilada.
En canvi, la família demana que se'ls imputi un delicte d'assassinat i exigeix la pena màxima: vuit anys d'internament.
Demà es reprendrà el judici amb les proves pericials i amb l'informe sobre el comportament dels joves als últims mesos, en què han estat en llibertat vigilada.
Els menors acusats de matar el marit de l'alcaldessa d'Esparreguera es declaren innocents
Publicat a LaVanguardia.es, dimecres 23 de novembre de 2009 Successos.
Els tres menors d'edat acusats de la mort de José Luis Pérez Barroso, marit de l'alcaldessa d'Esparreguera (Barcelona), Paca Fosalba, es van declarar avui innocents del delicte d'homicidi del qual els acusa la Fiscalia.
Els advocats de la defensa van afirmar que va ser la víctima la que va buscar baralla amb els joves i que la seva caiguda a terra es va produir de forma "fortuïta". La Fiscalia va qualificar els fets d'homicidi i va sol.licitar sis anys d'internament i quatre de llibertat vigilada per a dos dels acusats, i quatre anys d'internament i tres de llibertat vigilada per al tercer.
Per la seva banda, l'acusació particular demana vuit anys d'internament i cinc de llibertat vigilada per assassinat. Els acusats van comparèixer avui davant el titular del Jutjat de Menors número 2 de Barcelona en la celebració del judici per la mort de Pérez Barroso, que va morir el 24 agost 2008 després d'una setmana en coma.
Segons el fiscal i l'acusació particular, la víctima va morir al colpejar-se el cap contra el terra després de ser enderrocat en una baralla amb els joves, que en el moment dels fets tenien 17, 16 i 14 anys d'edat respectivament,. Durant el judici, els acusats es van declarar innocents i van assegurar que la víctima "era la que intentava forçar una baralla", va comentar un dels advocats defensors, Xavier León.
Segons el lletrat, "els nois van evitar dues vegades els cops de la víctima i la tercera el van parar amb el peu, i l'home va caure de forma molt tonta perquè una persona normal no hagués caigut així, ja que sembla que no va ser per tant" . Els advocats de la defensa van argumentar que la víctima tenia problemes amb les drogues i amb l'alcohol de manera que "podria ser possible que, pel seu estat físic i anímic, hauria caigut així", va manifestar Lleó.Per la seva banda, l'acusació particular va considerar "provat" que van ser els joves els que van perseguir la víctima i la van agredir una puntada de peu a la cara que va acabar amb Pérez Barroso a terra donant-se cops fatalment el cap.
Segons l'acusació, el jove que va donar la patada a la víctima havia fet classes de taekwondo. A més dels acusats, per la sala van passar agents policials i nombrosos testimonis que la tarda del 17 agost 2008 van veure als acusats i la víctima, així com amics i familiars, entre ells, Paca Fosalba.
La vista judicial continuarà demà amb la declaració dels metges forenses. La defensa tractarà de demostrar que els problemes de la víctima amb les drogues i l'alcohol van provocar la seva caiguda i no l'agressió dels joves, com sosté l'acusació.


Els menors acusats de matar el marit de l'alcaldessa d'Esparreguera (Barcelona) es declaren innocents
Publicat a Epsocial.es el 23 de novembre de 2009.Política Social
ls tres menors d'edat acusats de la mort de José Luis Pérez Barroso, marit de l'alcaldessa d'Esparreguera (Barcelona), Paca Fosalba, es van declarar avui innocents del delicte d'homicidi del qual els acusa la Fiscalia. Els advocats de la defensa van afirmar que va ser la víctima la que va buscar baralla amb els joves i que la seva caiguda a terra es va produir de forma "fortuïta".
La Fiscalia va qualificar els fets d'homicidi i va sol.licitar sis anys d'internament i quatre de llibertat vigilada per a dos dels acusats, i quatre anys d'internament i tres de llibertat vigilada per al tercer. Per la seva banda, l'acusació particular demana vuit anys d'internament i cinc de llibertat vigilada per assassinat.
Els acusats van comparèixer avui davant el titular del Jutjat de Menors número 2 de Barcelona en la celebració del judici per la mort de Pérez Barroso, que va morir el 24 agost 2008 després d'una setmana en coma. Segons el fiscal i l'acusació particular, la víctima va morir al colpejar-se el cap contra el terra després de ser enderrocat en una baralla amb els joves, que en el moment dels fets tenien 17, 16 i 14 anys d'edat respectivament.
Durant el judici, els acusats es van declarar innocents i van assegurar que la víctima "era la que intentava forçar una baralla", va comentar un dels advocats defensors, Xavier León. Segons el lletrat, "els nois van evitar dues vegades els cops de la víctima i la tercera el van parar amb el peu, i l'home va caure de forma molt tonta perquè una persona normal no hagués caigut així, ja que sembla que no va ser per tant" .
Els advocats de la defensa van argumentar que la víctima tenia problemes amb les drogues i amb l'alcohol de manera que "podria ser possible que, pel seu estat físic i anímic, hauria caigut així", va manifestar Lleó.
Per la seva banda, l'acusació particular va considerar "provat" que van ser els joves els que van perseguir la víctima i la van agredir una puntada de peu a la cara que va acabar amb Pérez Barroso a terra donant-se cops fatalment el cap. Segons l'acusació, el jove que va donar la patada a la víctima havia fet classes de taekwondo.
A més dels acusats, per la sala van passar agents policials i nombrosos testimonis que la tarda del 17 agost 2008 van veure als acusats i la víctima, així com amics i familiars, entre ells, Paca Fosalba.
La vista judicial continuarà demà amb la declaració dels metges forenses. La defensa tractarà de demostrar que els problemes de la víctima amb les drogues i l'alcohol van provocar la seva caiguda i no l'agressió dels joves, com sosté l'acusació.

0 comentaris: