23 dic. 2009

Ressò de premsa.

Surt finalment a la llum la sentència del cas de la mort del marit de l’alcaldessa d’Esparreguera.

Diversos mitjans de comunicació han donat a conèixer des de la seva òptica Editorial la noticia de la sentencia dictada en aquest trist afer.
No valoraré aquí la mateixa, recollint només alguns articles sobre aquest tema.Va morir després de rebre un cop en una baralla
Absolts dos menors acusats de matar el marit de l'alcaldessa d'Esparreguera el 2008
• La jutge condemna a l'altre imputat a un any i mig d'internament i tres de llibertat vigilada
Publicat a elPeriódico.com
dimarts 22 de desembre de 2009.
EUROPA PRESS
BARCELONA

La titular del Jutjat de menors número 2 de Barcelona ha absolt dos dels tres menors acusats de la mort de José Luis Pérez Barroso, marit de l'alcaldessa d'Esparreguera (Baix Llobregat), Paca Fosalba. La magistrada considera que no van participar en el crim, i condemna altre imputat a un any i mig d'internament en règim semiobert i tres anys de llibertat vigilada.

Un dels advocats de la defensa, Xavier León, ha explicat que la jutge condemna al jove per lesions amb resultat d'homicidi imprudent, ja que considera que l'homicidi va ser una conseqüència no buscada. A més, condemna els pares del menor a pagar 105.000 euros a l'alcaldessa i altres 44.000 a la seva filla.

Una setmana en coma
León ha relatat que es va produir una disputa entre els tres joves i la víctima, que "tenia problemes amb l'alcohol". El marit de l'alcaldessa es va encarar amb els nois, i un d'ells, segons la sentència, va ser qui li va donar una puntada de peu que li va fer caure i colpejar. Després d'estar una setmana en coma, arran del cop, la víctima va morir.

El lletrat no està "del tot d'acord" amb la sentència, però la considera "ajustada i amb un bon raonament de la jutge". Segons León, hauria d'haver estat "una mica més lleu", perquè qui va originar l'agressió va ser la víctima, tot i que ell "no va pegar a ningú".

Recursos a la sentència
La Fiscalia va qualificar els fets d'homicidi i havia demanat sis anys d'internament i quatre de llibertat vigilada per a dos dels acusats, i quatre anys d'internament i tres de llibertat vigilada per al tercer. Per la seva banda, l'acusació particular havia demanat vuit anys d'internament i cinc de llibertat vigilada per assassinat.

Segons León, tots dos han recorregut la decisió judicial. La Fiscalia continua intentant inculpar als tres menors en els fets, i l'acusació particular demana una sanció més gran per al condemnat.

Pérez Barroso va morir el 24 agost 2008 després d'estar una setmana en coma. Segons el fiscal i l'acusació particular, la víctima va morir al colpejar-se el cap contra el terra després de ser enderrocat en una baralla amb els joves, que en el moment dels fets tenien 17, 16 i 14 anys, respectivament.


Condemna lleu per la mort del marit de l'alcaldessa d'Esparreguera
Publicat a elPeriódico.com
dimecres 23 de desembre de 2009
J. G. ALBALAT
BARCELONA

El Jutjat de Menors número 2 de Barcelona ha absolt dos dels tres menors acusats de la mort el 17 d'agost del 2008 de José Luis Barroso, marit de l'alcaldessa d'Esparreguera (Baix Llobregat), la socialista Francesca Fosalba, a l 'estimar que no van participar en l'acció. El jutge només condemna a J. T. G. , Que tenia 17 anys i ara és major d'edat, a 18 mesos d'internament en règim semiobert i tres anys de llibertat vigilada per un delicte de lesions en concurs amb un homicidi imprudent. La Fiscalia de Barcelona reclamava sis anys d'internament en un centre per a dos joves i quatre per l'altre.

Un dels advocats defensors, Xavier León, va assegurar ahir a aquest diari que la sentència exposa que dos dels menors, A. F, que tenia 16 anys, i J. G. M., de 14, no van tenir cap participació en els fets i, per aquesta raó, han estat exculpats, mentre que el tercer se li condemna a 18 mesos d'internament per lesions perquè no va tenir intenció de causar la mort ni tenia la percepció del risc de la seva acció. La resolució judicial detalla que aquest jove, Julio T. G. , Va llançar una puntada a la víctima, de 52 anys, amb la mala sort que aquesta va caure a terra, es va colpejar el cap i es va produir un traumatisme. A la sentència es condemna als pares d'aquest noi a pagar 105.000 euros a l'alcaldessa i 44.000 euros a la seva filla.

LA DISPUTA / Lleó va afirmar que la mort va ser una conseqüència no buscada i que el succés es va produir durant una disputa entre els joves i la víctima, que «tenia problemes d'alcohol». La defensa argumenta que l'home es va encarar amb els tres nois, mentre la fiscalia i l'acusació particular llegar que van ser els tres acusats qui es van enfrontar al marit de l'alcaldessa a l'interior de l'Ateneu d ' Esparreguera i que, després, li van esperar fora de l 'establiment, el van seguir pel carrer, li van increpar i el jove J. T G. li va clavar una forta puntada.

-Dos, absolts
Condemnen a un menor per l'agressió mortal al marit de l'alcaldessa d'Esparreguera
-Estimen que no va tenir intenció d'acabar amb la vida de la víctima
-Passarà 18 mesos d'internament en règim semiobert
-La Fiscalia i l'acusació particular recorreran la sentecia
Publicat a ElMundo.es
dimecres 23 de desembre de 2009
Héctor Marín | Barcelona

No tenia intenció de matar. Aquesta és la conclusió a què va arribar la titular del Jutjat de Menors número 2 de Barcelona per condemnar JTG a 18 mesos d'internament en règim de semillibertat i tres anys més de llibertat vigilada. El fiscal va demanar fins a sis anys d'internament per a aquest condemnat i la mateixa pena per als altres dos menors jutjats en el judici que es va celebrar fa un mes per la mort de José Luis Pérez Barroso, marit de l'alcaldessa d'Esparreguera, l'agost de 2008 . La víctima va rebre un cop, va caure a terra i es va donar al cap, quedant en coma fins que va morir una setmana més tard a l'hospital.

La sentència absol dos dels menors jutjats, AFSA i JGM, després de considerar que no tenien res a veure amb el crim. En aquest sentit, la jutge destaca que hi va haver un enfrontament entre la víctima i el menor condemnat, que en aquella època tenia 17 anys, en un carrer de la localitat el 17 d'agost de 2008, malgrat que no han transcendit les causes. Malgrat que Barroso no va colpejar el jove, el menor, després agafar impuls, va donar una puntada a la cara a la víctima però "sense intenció de matar» i «sense saber què conseqüència podia tenir aquesta agressió". La sentència indica que la víctima tenia poca estabilitat, cosa que va facilitar la seva caiguda a terra, on es va colpejar mortalment. La jutge considera que J.T.G. és culpable d'un delicte de lesions amb resultat d'homicidi imprudent.

Un dels advocats defensors, Francesc Xavier León, va explicar a aquest diari que el condemnat no tenia intenció d'acabar amb la vida de la víctima quan li va agredir. A més, va destacar que la sentència deixa clar que els altres dos menors, de 16 i 14 anys, no van tenir res a veure en l'agressió, i va destacar la falta d'estabilitat de Barroso quan es va enfrontar al jove. Juntament amb la pena de presó, la jutge condemna els pares del menor a pagar 105.000 euros a l'alcaldessa i altres 44.000 euros a la filla que tenia en comú la parella.

La Fiscalia de Menors i l'acusació particular, que representa la família de la víctima, ja han anunciat que recorreran aquesta sentència. En el judici celebrat fa un mes, el fiscal considerava que els menors havien seguit Barroso quan va sortir d'un bar de la localitat i, després de provocar, JTG li va agredir amb un cop de peu a la cara. La víctima va caure a terra, es va colpejar el cap i va perdre el coneixement, va morir una setmana després per un coàgul intern irreversible.

Per això, el fiscal considerava que eren responsables d'un delicte d'homicidi i demanava sis anys d'internament i quatre de llibertat vigilada per JTG i AFSA, i quatre anys d'internament i tres de llibertat vigilada per JGM, de 14 anys en el moment del crim. Per la seva banda, l'acusació particular va demanar vuit anys d'internament i cinc de llibertat vigilada per assassinat.

Segons fonts pròximes a l'alcaldia d'Esparreguera, la sentència recalca que el jove és un especialista en taekwondo, així com que va clavar la puntada l'home amb la intenció de fer-li mal. La jutge sosté que el menor no volia matar el marit de l'alcaldessa. També es destaca que la sentència rebutja que Barroso tingués mala salut a causa del consum d'alcohol.


0 comentaris: