26 abr. 2010

Els mitjans d'informació diuen que...

.
Esparreguera dóna el 'sí' a la independència
amb una participació del 16%
El municipi ha celebrat la consulta per a no interferir en la representació de la tradicional Passió

Publicat a La Vanguardia.es
Diumenge 25 d’abril de 2010

BARCELONA. (EUROPA PRESS) .- El 90 per cent dels vots de la consulta sobiranista celebrada avui a Esparreguera (Barcelona) van donar el 'sí' a la independència de Catalunya, segons la Coordinadora 'Esparreguera DECIDEIX'.

El 90 per cent dels 2.872 veïns que van acudir a les urnes van votar a favor de la independència de Catalunya. Dels participants en la consulta, 2.605 han votat a favor de la independència (90,8%); 188 (6,5%) ho han fet en contra; 74 (2,%) han votat en blanc i 5 més (0 , 17%) han estat sufragis nuls.

El municipi es va avançar avui l'inici de la tercera onada de consultes sobiranistes que se celebren a Catalunya, amb l'obertura de sis centres de votació que van funcionar entre les 09:00 i les 20:00 hores.

La ciutat de Dublín (Irlanda) també va celebrar avui una consulta, que va registrar un 94% de vots independentistes, dels 79 emesos. Demà, un total de 211 municipis catalans participaran en la tercera onada de consultes sobiranistes, en què podran votar 1.327.575 persones de 34 comarques, xifra que inclou els majors de 16 anys i als immigrants empadronats, encara que no tinguin permís de residència .

La participació es va situar en el 16 per cent, segons la portaveu de la Coordinadora.
El municipi d'Esparreguera ha celebrat la consulta sobre la independència de Catalunya per no interferir així en la representació de la tradicional Passió, en què participen bona part dels veïns de la localitat.

Aquest municipi barceloní s'ha avançat així a la ronda de consultes sobiranistes que se celebraran demà a un total de 211 municipis catalans, entre ells Girona i Lleida.

I és que a Esparreguera es representa demà el drama sacre de la Passió, en el qual participen un gran nombre de veïns, de manera que, per no interferir amb la consulta sobiranista i possibilitar que el major nombre de persones poguessin votar, l'organització, la plataforma Decidim.cat, va decidir avançar un dia la votació.
Esparreguera és notícia [1] (24.04.2010)


Esparreguera és notícia [2] (24.04.2010)

0 comentaris: