8 de gen. 2010

Retalls de premsa...


Estampacions Sabadell planteja un ERE






Publicat a la web: Rojo i Negro
Dijous 07 de gener de 2010
[ http://www.rojoynegro.info/2004/spip.php?article29089.]


    L'empresa que dóna feina a un total de 800 persones té centres de treball en el parc empresarial Juan Carlos I, que agrupa els proveïdors de la factoria de Ford a Almussafes (València), així com a Esparreguera (Barcelona) i a la República Txeca .

    El sindicat CGT, present en el comitè, ha denunciat en un comunicat que l'objectiu de l'empresa és "asfixiar econòmicament als treballadors perquè es vegin obligats a abandonar" la companyia.

    Fa menys d'un mes, empresa i sindicats van pactar un expedient temporal per a la totalitat de la plantilla, formada per més de 500 treballadors, per un període de 120 dies, entre l'1 de desembre de 2009 i el 30 de setembre de 2010.

    Francisco Zapata, membre del comitè d'empresa per part de CGT, ha assegurat que els treballadors no permetran "aquestes agressions" per part de la direcció i ha advertit que, de seguir endavant aquest nou ERO, els sindicats han de respondre "de forma contundent" a defensa dels treballadors afectats.

    L'activitat principal d'aquesta és el subministrament de components als fabricants de vehicles, tant turismes com industrials.

    Entre els seus productes es troben sistemes de suport d'assistència a la frenada, portes, capó, maleters o acoblaments de xapa metàl·lica. EFE



6 de gen. 2010

Desànim general

La pluja converteix en desastre 
la Cavalcada de Reis d'Esparreguera






    El dia havia nascut ja plovent i molts pares es preguntaven com aniria finalment l’esperada Cavalcada de Reis per els carrers i places de la vila.

    Alguns fins hi tot havien telefonat a l’Ajuntament per informar-se’n. La contestació era que si plovisquejava poc sortirien i si plovia fort es suspendria.

    A la plaça de la Pagesia a les cinc i mitja de la tarda estava plovent. Ja ens feia acte de presència l’ambulància i el seu equip –que tenia que acompanya la rua- i veiem concentrar-se els primers pares amb els seus fills protegint-se amb els seus paraigües.

    A les sis de la tarda, els esparreguerins concentrats allí a l’espera de l’arribada dels Reis o de qualsevol notícia de si surten o no les carrosses s’ha multiplicat per vint. Continua plovent.

    Tots sabem que l’aigua es un perill per les persones que aniran a les plataformes i per els aparells de so elèctrics. Resta però la possibilitat d’utilitzar l’autobús amb el que suposadament viatges els Reis Mags.

    Dissortadament regna la confusió i la falta de qualsevol informació. Allí no arriba ningú.
    Els programes i la web de l’Ajuntament deia que en un apartat que l’inici de la cavalcada seria a tres quarts de sis, i en altre apartat a les sis de la tarda. La realitat es que en aquestes hores allí només estem persones, pares i nens, paraigües en mà.

    A les 6’30 es senten alguns coets. Ningú sap res de res.

    Ens desplacem per els carrers de la vila. Trobem el mateix: pares i nens que aplegats sota els paraigües esperen i esperen....

    Situats ja a la plaça de l’església de Santa Eulàlia, que resta amb les portes obertes, la munió de persones continuarem esperant algun signe de vida dels organitzadors. El temps va passant. Al final, ja no esperen més i a l’interior de l’església comença la missa.

    El públic concentrat a la plaça, amb el passar del temps, finalment, donant per perdut tot i suposant que l’acte s’ha suspès, es retira cap a casa. La Guardia urbana ha desaparegut dels carrer del casc antic.

    Finalment, ja amb els peus mullats i cansat de les hores perdudes també jo decideixo retornar a casa...

    Al passar per el teatre de La Passió apareix actuant un grup d’animació al seu aparcament tot i la pluja.

    Allí trobem també l’autobús municipal que portava els Reis Mags, i més enllà les carrosses que feien la Rua, custodiades per nombrosos efectius de la policia municipal.

    Entrem al teatre: efectivament a l’escenari s’ha muntat curosament uns trons on els nens saluden als Reis Mags i els seus acompanyats.

    Una nombrosa cua espera en el lateral esquerra de l’escenari el seu torn per pujar a saludar a ses Majestats. Grups musicals s’alternen tocant amb més o menys gràcia dels laterals de l’escenari.

    Varies persones m’informen que la senyora alcaldessa Francisca Fosalba [PSC] ha adreçat -o ha intentat adreçar- algunes paraules als assistents que, indignats de allò que c
reuen una dolenta gestió, li han obsequiat amb una escridassada olímpica i una monumental pitada.

    Un fet que l’endemà observo al treball i que esdevindria el “tema del dia”.
    La pregunta mes formulada: perquè no varen passar els Reis amb l’autobús per tot el recorregut informant que l’acte es faria dins del teatre.

    Em de comprendre les coses. La pluja no la controla ningú. Tampoc el fet que l’actual partit majoritari al govern municipal -quan estava a l’oposició- no deixés passar ni un pel a l’anterior batlle i el seu equip, els converteix automàticament en els millors gestors del mon una vegada recuperat el poder.

    I el fet de veure passar fred a uns petits infants il·lusionats que veuen passar el temps plovent, i mancats d’informació, potser ha fet a mes d’una persona perdre els nervis.

    Aprenem tots plegats d’aquesta contrarietat. I esperem que l’any vinent ponguem donar a la nostra mainada allò que no els hi vàrem poder donar ara.



Cavalcada de Reis Esparreguera 2010.
Vídeo de Lluis Artigas Jorba a la plataforma 
AME Associació de Mexicans d'Esparreguera i voltants




3 de gen. 2010

Dissabte dia 2 pels nostres carrers...

El Patge Salim 
es passeja pels nostres carrers.





 Cavalcada del Patge Salim. 02 de gener de 2010. Vídeo de Lluis Artigas Jorba
a la plataforma AME Associació de Mexicans d'Esparreguera i voltants 



    Aquest dissabte com avantguarda de ses Majestats els Reis Mags de l’Orient,    -que arribaran el proper dimarts dia 5 de gener del 2010 a ¾ de 6 de la tarda amb el Bus urbà d’Esparreguera-   va arribar a les sis de la tarda el Patge Salim, que va fer una cavalcada per diversos carrers de la vila recollint les cartes de reis de la mainada que varen participar del recorregut.

    Baixaria de la zona de Can Comelles, i va passar pels carrers Lleida, Bruc, Montserrat, Gran, Cavallers, la Guardiola, Barcelona, Sant Joan, avingudes de Francesc Macià, Marimon, Francesc Macià, carrers del Taquígraf Garriga, els Arbres, l’Hospital fins a la plaça de l’Ajuntament, on recolliria totes les cartes dels nens i nenes concentrats allí.




2 de gen. 2010

Curiosa campanya

Aeri d’Olesa-Esparreguera
Per Nadal de moda....




Cartolina de petició que circula per Esparreguera




    Novament tenim a Esparreguera altre campanya pidolaire que suposadament porta la nostra ciutadania... a la Casa de la Vila.

    Aquest cop, les nostres bústies de correu han rebut la curiosa targeta que reprodueixo amb aquest petit article, demanant que la nostra alcaldessa agafi cartes en cert assumpte que d’entrada no és competència municipal [La gestió FGC].

    El text ens diu això:

“Il·ma. Sra. Alcaldessa Francesca Fosalba i Batalla.

Li escric per demanar que l’aeri ampliï el seu horari i enllaci amb tots els trens que parin a la estació d’Olesa. Per això cal que arribin a un acord per a una intermodalitat plenament operativa i a un refinanciament a curt i mig termini, per poder promocionar aquest transport.

Nom,
Cognoms,
Signatura”

    La referida targeta sembra que s’ha de lliurar a l’Ajuntament personalment o be per correu.

    No deixa de ser curiosa la redacció d’aquesta targeta amb tanta terminologia política.
Un usuari normalment demanaria una millora del servei [com en el seu moment s’ha fet per fer coincidir el Bus urbà amb l’arribada de les cistelles o trens]. Però, difícilment un usuari es preocuparia normalment de “intermodalitats”, i molt menys, dels costos o negociacions de “refinanciament”.

    Maniobres de distracció?
    Es mou la gent per omplir el lloc deixat per una falta de lideratge de l’Equip de Govern?
Intent de desgastar encara més la ja tocada imatge de l’Ajuntament [pujada d’impostos, llums de Nadal etc.]?

    Ves a saber que hi ha darrera de tot això...