16 feb. 2011

Una ciutat plena de vida

.

La Festa Major d’Esparreguera aquest any convenç.
El Mercat Medieval es converteix en un dinamitzador

econòmic i turístic del nom de la nostra ciutat.La notícia hauria d’ésser telegràfica: Les festes locals estant avui més vives que mai.
Ens plau de veure una Festa Major de Santa Eulàlia tant revitalitzada i amb una nodrida selecció d’actes. No faltarien ni les sardanes ni els castellers [els de casa i de fora].

El Mercat Medieval que també celebrem ha guanyat en tots sentits. Un plat fort per mèrits propis de la nostra agenda cultural local.
Malgrat haver més participació enguany la distribució a la illa de vianants ha estat encertada, i la habilitació de la plaça del Centre com part del perímetre ha estat molt be. No ha faltat tampoc cartells informatius dins del circuit per orientar naturals i forasters. Igualment una bona idea la de donar cabuda als artesans locals.

Tanmateix, les nombroses actuacions programades al llarg dels dos dies de Mercat Medieval han estat un dinamitzant de la fira i han ajudat a la permanència dels visitants al llarg de dites jornades de fira.

La pedagogia d’utilitzar les figures medievals dels antics barons d’Esparreguera ha resultat encertada. Puix dona carta de ciutadania o perfil propi al Mercat Medieval d’Esparreguera envers d’altres que es celebren, i ajuden també a conèixer un xic millor el nostre passat històric.
Un patrimoni que mai hem de perdre i tenim de llegar a les noves generacions.

0 comentaris: