14 ene. 2012

Regidoria de Nous Catalans

L’Ajuntament d’Esparreguera presenta
l’Observatori de ciutadania i immigració.

Sala Actes de Can Pasqual a les 19:00

L’Ajuntament d’Esparreguera a través de l’activa Regidoria de Nous Catalans i l’entusiasta equip d’Immigració i el Servei d’Acollida de nou vinguts, presentarà el proper dilluns 16 de gener del 2012 a la Sala d’Actes de Can Pasqual l’ Observatori de ciutadania i immigració d’Esparreguera.

La presentació comptarà amb l’aportació d’important dades estadístiques referents a la nostra petita ciutat, que ajudaran a dibuixar i comprendre en quina realitat en trobem en aquest important realitat social que es la immigració.

La informació que es presentarà actualitzada a efectes de un de gener de 2012 ens oferirà d’una manera clara les dades més rellevants dels diferents grups nacional que conviuen aquí. Així com la seva comparació amb les dades existent a la comarca del Baix Llobregat, i Catalunya.

A Esparreguera conviuen persones oriündes de 63 Estats diferents. El que, donat que molts estats tenen més d’una llengua en el seu territori, siguin o no oficials, vol dir que en cap cas les llegues o idiomes “de fet” a les famílies i als carrers de la nostra ciutat passa de llarg el centenar.

L’ Observatori de ciutadania i immigració d’Esparreguera neix com un element de treball, que ajudarà a la planificació de polítiques locals i en les estratègies d’intervenció en el servei d’Acollida de nouvinguts a la ciutat.

En el mateix acte, des del Servei Local de Català d’Esparreguera, ens presentaran l’Informe de la situació de la llengua catalana als establiments comercials d’Esparreguera regentats per estrangers o amb treballadors estrangers.

L’acte, que es públic i gratuït es presenta molt interessant.

Ja han confirmat la seva assistència diferents associacions d’Esparreguera.

0 comentaris: