6 oct. 2009

Els diaris diuen que...

Viure ver veure coses....!
Esparreguera i Monistrol es disputen la pertinença de l'estació de l'Aeri de MontserratPublicat a ep.europa.press
dilluns 05 d’octubre de 2009

ESPARREGUERA (BARCELONA), 5 d'octubre de 2009. (EUROPA PRESS)
Els ajuntaments d'Esparreguera i Monistrol de Montserrat mantenen un litigi per a determinar en quin dels dos termes municipals es troba l'estació de l'Aeri de Montserrat que tradicionalment s'atribueix a Monistrol. La Generalitat ha donat a tots dos consistori quinze dies de termini per arribar a un acord.

La disputa es va iniciar després que la Conselleria de Governació reunís a tots dos municipis per establir la seva delimitació ja que els plans actuals daten de 1905 amb senyals poc precises. Tots dos ajuntaments disposen de planejaments propis que situen l'estació de l'Aeri al seu terme municipal.

L'alcalde de Monistrol, Joan Miquel, ha explicat a Europa Press que el pont d'accés, la zona d'aparcament i el magatzem de l'estació figuren en el seu terme municipal en els dos casos, però l'estació apareix en el planejament de Monistrol amb la qualificació de zona de serveis i en el Esparreguera com a zona rústica.

Joan Miquel va assegurar que l'interès per la pertinença de l'estació "no té motius econòmics sinó perquè històricament tots donàvem per fet que l'Aeri estava aquí, i també seria millor per l'empresa gestora de l'estació (Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya) tenir tota la infraestructura en un sol municipi ".

Per la seva banda, l'alcaldessa d'Esparreguera, Francesca Fosalba, va afirmar en l'últim ple municipal que "la fitxa cadastral de l'estació diu que està en el terme d'Esparreguera, així com els plans de l'empresa de 1977". Fosalba va explicar que la proposta de la Conselleria de Governació i de l'Institut Cartogràfic de Catalunya "situa l'estació en el nostre terme, però Monistrol discrepa".

L'Aeri de Montserrat es va inaugurar el 1930 i cada any transporta a milers de viatgers fins al santuari de Montserrat.

Disputa entre Esparreguera i Monistrol per el funicular de Montserrat

Publicat a MetroBarna

Dimarts 06 d’octubre de 2009

JOSEP SALLENT (MANRESA). L'estació inferior del telefèric de Montserrat, situada al límit dels termes municipals de Monistrol de Montserrat (Bages) i Esparreguera (Baix Llobregat), ha creat un enfrontament territorial entre tots dos ajuntaments, ja que l'edifici del recinte està inclòs en els plans urbanístics de les dues poblacions i cap dels dos consistoris vol prescindir-ne.Davant la falta d'acord, el departament de Governació ha decidit resoldre aquesta disfunció i s'ha decantat a favor d'Esparreguera, encara que la decisió final es prendrà en una futura reunió a tres bandes.


L'estació de la discòrdia, al peu de la carretera de Barcelona (C-55), és la que utilitzen els visitants que volen pujar fins a Montserrat mitjançant el funicular aeri.


La major part d'instal·lacions (el pont d'accés des de la C-55, el pàrquing i l'estació de tren de Ferrocarrils) formen part inequívocament del terme de Monistrol.


No passa el mateix amb l'edifici del recinte, on es compren els tíquets i els passatgers esperen l'arribada de la cistella, ja que és compartit pels dos plans urbanístics. El fet que els propietaris del negoci estiguin exempts de pagar l'IBI (l'única taxa que paguen, perquè la de les escombraries la tributen a Monistrol) ha retardat durant anys la qüestió. Però ara cap ajuntament es mostra disposat a prescindir de l'edifici.

.

.

Com que vec als meus lectors tan sorpresos per semblant noticia, acabaré deixant aquí una acudit publicada a la blogoesfera.

Humor que no falti.

Sigueu feliços....!0 comentaris: