17 de jul. 2024

Tradicions populars catalanes

 Airoses Sardanes el diumenge de Festa Major

 



La plaça de La Pagesía, d'Esparreguera,
acull la Ballada de Sardanes de Festa Major

               Diumenge de Festa Major d’Esparreguera, 14 de juliol de 2014, varem poder gaudir d’una ballada especial que tindria lloc a la plaça de la Pagesia d’Esparreguera.

                Acompanyats per l’equip musical de l’Orquestra Internacional Maravella, en el seu format de Cobla, ens oferirien el seu millor repertori de sardanes. En el que no podien pas faltar les més populars i emblemàtiques sardanes, creades per els  dels millors compositors de tota la seva història.

                Un dels actes organitzat per l’Ajuntament d’Esparreguera dins del programa elaborat per la nostra Festa Major d’estiu. On tothom pot trobar un acte o activitat, esportiva, musical o cultural, on participar o celebrar i també gaudir d’aquesta Festa Major d’estiu, que s’elabora amb la participació de molta gent que hi fiquen també molta il·lusió i ganes.



Diumenge 14 de juliol.... Sardanes a Esparreguera...



15 de jul. 2024

Per Festa Major

La Orquestra Internacional Maravella visita Esparreguera per Festa Major




Concert de Festa Major d'Esparreguera amb l'Orquestra Internacional Maravella
a l'escenari de la plaça del Centre. Fotografia: Lluis Artigas Jorba


    Aquest diumenge 14 de juliol de 2024 tindria lloc l’espera’t concert de Festa Major d’Esparreguera que enguany portaria a l’escenari de la plaça del Centre, la reconeguda “Orquestra Internacional Maravella”.

    Son vells i estimats coneguts de casa nostra. Doncs moltes vegades ens han visitat per fer un dels plats forts de les festes. Ja que sempre fan ple a vessar a l’escenari de la plaça del Centre d’Esparreguera.

    L’Orquestra Maravella que va ser fundada l’any 1951 a la població de Caldes de Malavella (Girona) per Lluís Ferrer i Puigdemont, ja ens ha visitant en nombroses altres ocasions, guanyant-se merescudament la estimació i simpatia del esparreguerins i esparreguerines

    Enguany, baix la batuta del seu  Director Musical en Juanjo Rocha i Montané; ens oferiria el seu acurat programa musical fent, una vegada més, les delícies del públic assistent. Musica ben variada i de varies èpoques seria oferides per l’esquadra de 12 músic que conformen l’orquestra, alguns d’ells amb peces solistes; i a l’escenari amb una acurada coreografia i vestit de gala les potent veus dels solistes de l’Orquestra Internacional Maravella:  la Mertixell Galan i García, el Benjamí Felip i Blanch, la Imma Comadevall i Prat, i el Carles Mormeneo i Muela.  Aquí us comparteixo unes fotografies fetes durant el concert a l’aire lliure que en varen oferir aquest diumenge. Ben segur que a més d’una persona els hi portarà bons records...



Fotografia del concert de l'Orquesta Internacional Maravella
diumenge 14 de juliol de 2024 a Esparreguera
Fotografia: Lluis Artigas Jorba



Selfi en acabar el concert de Festa Major d'Esparreguera...
Fotografia:  gentileza Orquestra Internacional Maravella



8 de jul. 2024

Aquest cap de setmana

La Gran Olimpíada i el món de l’esport 
seria el tema de guariments de la Festa 





Diumenge 07 de juliol de 2024. Preparant la "Prova Olímpica de truita de patata"...



    El veïnat del carrer Gran, les Galeries i la plaça de l’Ajuntament organitzen, com és tradicional, la festa del carrer, que se celebrarà el cap de setmana del 6 i 7 de juliol i que enguany té com a tema els Jocs Olímpics.
 
    Aquest cap de setmana, el dissabte 06 i diumenge 07 de juliol de 2014 tindria lloc a Esparreguera una nova edició de la Festa Major del veïnat del Carrer Gram, les Galeries i la plaça de l’Ajuntament, que enguany els organitzadors dedicarien al tema dels Jocs Olímpics i les seves disciplines esportives. 

    Una ornamentació en la que destacaria els trams coloristes de les banderoles esportives penjades al llarg del carrer Gran. La nota discordant, del tot imprevisible, seria que va ploure a Esparreguera el dissabte.... 

    La programació seria aquesta: 


Dissabte 6 de juliol 

Matí Exhibició de diferents entitats esportives del poble. 
18:30h Jocs Olímpics infantils. 
19:30h Cerimònia inaugural i encesa del peveter. 
20:30h Gran Marató. 
21:30h Sopar de veïns i veïnes. 
00:00h Gran quinto. 

Diumenge 7 de juliol 

13:00 h Prova olímpica de truites de patata. 
13:30 h Vermut popular. 
14:00 h Dinar de germanor. 
19:30 h Gran cloenda dels jocs amb l'actuació musical del grup “Pistoleros de la Paz”.



Cartell de la Festa del carrer Gran, Galeries i la
plaça de l'Ajuntament d'Esparreguera
2024





6 de jul. 2024

La sequera passa factura

Els bombers 
fan una intervenció a Esparreguera

                



Carrer Barcelona tallat aquests divendres 05 de juliol de 2024


               La part baixa del carrer Barcelona d’Esparraguera va restar tallat aquest divendres 05 de juliol de 2024, degut al trencament d’una branca d’un dels seus arbres centenaris.

                La ràpida intervenció de dues unitats del Bombers de la Generalitat de Catalunya i una unitat de la Policia Municipal d’Esparreguera, farien possible una intervenció quirúrgica, que consistiria en el tallat de part del brancatge de l’arbre danyat, deixant-lo en unes condicions  on ja no amenaçava cap risc per els vianants que transitaven per aquesta via pública.

                Aquí comparteixo dues fotografies d’aquesta intervenció.



L'arbre trencat després...